Løvlia på Krokskogen er den siste av mange markastua som kastet seg på trenden med å servere middag på forespørsel hver dag.
– Til oss kan man komme når som helst og spise middag. Det er bare å ta kontakt på forhånd, så går jeg i gang med matlagingen, sier bestyrer Kristoffer Skovli Karlsen.
På Kobberhaughytta i Nordmarka har bestyrer Erlend Birkeland servert middag i lang tid. Han merker at stadig flere får øynene opp for middagsmulighetene. Alle typer turgåere kommer, i alle aldre.
– Folk er flinke til å bestille i forkant. Det er bra for oss, naturligvis. Så vi får planlagt innrykket.
Her er flere markastuer med middag på menyen:
(P.s Oversikten er ikke uttømmende, og husk at hyttene også er åpne på dagtid)
Tirsdag i Marka: Pizzaen er servert på Kobberhaughytta. Foto: Daniel Jacobsen, DNT Oslo
Skullerudstua: Populær pizza hver fredag ettermiddag.
Serverer tre retter for overnattende gjester. Også gjester på dagstur kan bestille middag. Merker økt trøkk fra dagsbesøkende, og det er bør bookes på forhånd: kikustua.no
Har kveldsåpent mandager og torsdager til klokka 21 utover høsten. Da serveres suppe, pizza og vegetarlasagne. Forhåndsbestilling ikke nødvendig. Info oppdateres daglig her.
Her får du servert suppe, pizza, chili con carne, ulike sandwicher og smørbrød hver dag frem til klokka 16.
Info oppdateres daglig her.
Har pizzakvelder på tirsdager denne høsten. Husk å bestille plass på pizzaserveringen. Alt om åpningstider og påmelding finner du her.
Fredagspizzaen på Skullrudstua er populær. Serveres hver fredag fra kl. 16 –20. Ingen forhåndsbestilling er nødvendig.
Les mer her.
Klar for et enkel og godt middagsaktig måltid? På Vangen får du karbonadesmørbrød servert frem til klokka 15 hver dag (16 i helgene).
Serverer middag på tirsdager kl. 16 –20. Menyen legges ut på Instagram og Facebook dagen før.
Les mer her.
“Suppe i skogen” er et populært tilbud på Brunkollen. Tirsdager og onsdager utover høsten får du servert ulike typer supper. Serveringen fra kl. 16 – 20, Påmelding via Brunkollens Facebook-sider.
Eller på SMS til 988 27 120.
Hver onsdag i september og oktober kl. 17– 20 serveres viltgryte, suppe og bacalao på Gupu. Påmelding via messenger eller til 95496242
Ser mer her
De serverer suppe og pizza hver torsdag fra 17 til 20. Her er det mulig å få glutenfritt. Meld fra i sosiale medier eller send sms til Monica på 97684101 hvor mange som kommer.
Skjennungstua: Lasagnen på Skjennungsstua er populær blant turfolket. Foto: Christine Amdam